Mitä tämän päivän elämä tarjoaa ihmisille?

Nykyisin näyttäisi että lähinnä muotia muodin päälle.

Muodikkaita aikakauslehtiä, muodikkaita urheilulajeja, muodikkaita yhteisöjä esim Facebook ym. muodikkaita tv ohjelmia (Big Brother, Täydelliset naiset ym, ym.

Onko yksilöllisyys kärsinyt nykypäivän muodista?

Nuorilla on aina ollut oma kulttuurinsa, ja se on ihan OK, mutta nykyään jo kypsään aikusikäänkin ehtineet ihmiset tuntuvat entistä enemmän kunnioittavan toisiaan vain jos he ovat "samasta muotista", ja pitävät samanlaisista asioista.

Voisin kuvitella että suvaitsemattomuus pääsee pahasti kukkimaan tällaisessa henkisessä ympäristössä. Entisaikaan tuntui siltä että kavereita voitiin olla, vaikkei nyt justiinsa samanlaisia oltaisiinkaan, mutta tänä päivänä tuntuu siltä että asenne monilla on "jos et ole meidän kaltaisemme, niin sitten et ole mitään".

Kuitenkin todellisen elämän sisältö näyttää pikemminkin olevan sitä parempi, mitä paremmin tuleme toimeen toistemme kanssa, ja tämä suvaitsevaisuus taitaakin olla päivän sana. Se ei ole vain muotia, vaan kuvittelisin että se on ikiaikainen totuus.

Edustimmepa sitten mitä muotia tahansa, taitaa olla parempi että pystymme ihmisinä olemaan suvaitsevaisia kaikkia kohtaan.

Itse en ole tähän aina pystynyt, mutta toivoisin pystyväni, ja kulkevani sitä kohti.Mielenrauhani säilyy huomattavasti paremmin, kun olen kykeneväinen edes silloin tällöin asettumaan muittenkin saappaisiin.

Sellaisia tänään.

Tompson